VIERAILEVAT OPETTAJAT

Janne Kontala, joogaopettaja ja kouluttaja

Janne Kontala aloitti joogaharjoituksen vuonna 1992. Hatha-joogan perusharjoitusten ohella mantra-meditaatio ja joogan filosofia ovat olleet hänen sydäntään lähellä alusta alkaen. Kontala on opiskellut perinteisissä ashrama-ympäristössä Suomessa ja Intiassa sekä käynyt kaksi kansainvälisesti arvostettua joogaopettajakoulutusta (Sivananda ja Iyengar). Janne Kontala on myös Slow Yogan kehittäjä.

Hän on yksi Suomen suurimman joogalehden Anandan perustajista ja kirjoittaa lehteen säännöllisesti. Tällä hetkellä Kontala asuu Ruotsissa perheensä kanssa ja kouluttaa sekä harjoittajia että opettajia joogan filosofiassa, fyysisissä harjoituksissa sekä meditaatioharjoituksissa.

Jani Jaatinen, joogaopettaja

Jani Jaatinen a.k.a Mahayogi Gokulacandra Das (E-RYT200, RYT500, YACEP) Jani Jaatinen has been practicing yoga since 2000 and has become one of the world’s foremost practitioners. He is a humble and highly knowledgeable yoga teacher traveling the globe sharing his wisdom and inspiration. His intimate knowledge of the human body sets the stage for a unique presentation of asana or postures. He is versed not only in ancient spiritual yoga texts but is grounded in his daily practice and meditation.

Jani teaches Hatha, Slow Yoga, Vinyasa and Ashtanga yoga. He also focuses more and runs teacher trainings regularly. Practitioners from all levels benefit greatly from his classes.
Jani is currently based in Kota Kinabalu, the east Borneo of Malaysia. He started his own home-based yogashala – Gokul Yoga since 2012 when he moved to Malaysia with his wife. The shala has recently opened another branch studio – Gokul Yoga Surya. Other than teaching yoga, Jani enjoys making music, drawing, swimming and chanting.

Emma Slow, joogaopettaja ja kouluttaja

Emma on Slow Yoga -opettaja ja -kouluttaja, joka viimeistelee fysio­terapeutin opintoja ja ja opiskelee myös joogaterapiaa Ganesh Mohanin johdolla. Emman erikoisalaa on fysiologia, anatomia ja terveydellisten haasteiden huomiointi joogaharjoituksessa.

Jutta Aalto, osteopaatti, iyengarjoogaopettaja, jooga-anatomianopettaja, tietokirjailija

Koulutukseni on suunniteltu kehotietoisuuden kasvattamista varten. Tietoisuutta voit hyödyntää jokapäiväisessä elämässäsi ja erityisesti liikuntaharrastuksissasi. Olen vuosien varrella hionut koulutusta oppilaideni palautteen perusteella. Opetus on mahdollisimman konkreettista ja käytännönläheistä. Olen koonnut perusanatomian koulutuksen materiaaleista kirjan, joka julkaistiin 2018 keväällä.

Olen luennoinut ja opettanut anatomiaa vuodesta 2012. Toimin anatomianopettajana useassa eri joogaopettajakoulutuksessa, mm. iyengar-jooga, HIMA Happiness RYT200 ja RYT300, Shantin joogaopettajakoulutus ja vijnana-jooga. Anatomiasta olen ollut luennoimassa edellämainittujen koulutusten lisäksi mm. Joogatilassa, Joogafestivaaleilla sekä Porvoon kansalaisopistolla.

Perusanatomian osaamiseni olen saanut 4-vuotisesta osteopatiakoulusta, jossa opiskellaan koko ihmisen anatomia hyvin yksityiskohtaisesti. Osteopatian teoriapainoitteisiin opintoaiheisiin kuuluu mm. tuki- ja liikuntaelimistön anatomia, sisäelinanatomia, neuroanatomia, embryologia ja lääketieteelliset opinnot. Valmistuin osteopaatiksi keväällä 2011 ja olen työskennellyt yksityisvastaanotolla siitä lähtien. Työhuoneeni sijaitsee rautatientorin kupeessa Helsingin keskustassa (Dogood terveyspalvelut).

Joogaan olen perehtynyt sekä 4-vuotisen iyengarjoogaopettaja-koulutuksen että oman harjoittelun myötä. Koin iyengarjoogaopettaja-koulutuksen kuin oppisopimuksena jossa sain perehtyä ja erikoistua jooga-anatomiaan. Opettaessani koulutuksen anatomian ja opiskelin itse samalla joogan asanoita, filosofiaa ja opetttamista. Tein koko koulutusajan tutkivia havaintoja yhdistellen anatomianosaamistani joogaharjoituksissa ohjattaviin kehon linjausohjeisiin. Yksityiskohtaisen ohjeistuksen vuoksi iyengarjooga sopii mielestäni täydellisesti anatomianopettamiseen. Ohjeiden avulla voi aistia yksityiskohtaisia anatomisia rakenteita kehostaan harjoittelun ohessa. Valmistuin iyengarjoogaopettajaksi vuoden 2016 lopulla.

Minun intohimoni on opettaa kehotietoisuutta anatomian, käsillä tunnustelun ja omalla keholla tekemisen kautta. Kursseillani yhdistelen teoriaa ja tekemistä käyttäen tietojani niin osteopatian, anatomian kuin joogan saralta. Kursseillani toivon että anatomia herää henkiin ja oppilaat saavat konkreettisen kokemuksen opiskeltavista rakenteista, oman ja toistensa kehon kautta.

Ajattelen että sisäistetty anatomia eli kehotietoisuus lisää läsnäoloa ja herkkyyttä, ei ainoastaan joogaharjoituksen aikana, vaan myös jokapäiväisessä elämässä. Itse koen että elämästäni on tullut kehotietoisuuden myötä sisäisesti rikkaampaa ja aistikkaampaa. Lisäksi pystyn ymmärtämään toisia ihmisiä ja heidän kehojaan. Ajattelen että oman kehon opiskelu ja sen kautta kumpuava tietoisuuden laajentuminen on mielenkiintoinen sekä inspiroiva matka ja mikä parasta, koko loppuelämän pituinen.

Odotan innolla että saan jakaa kanssasi kehollisia oivalluksia ja syventää yhteistä ymmärrystä kehosta, sen anatomiasta ja toiminnasta!

www.juttaaalto.fi
www.facebook.com/jutananatomia/
www.facebook.com/osteopaattijuttaaalto/

Merja Koskensalo, fysioterapeutti ja joogaopettaja

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2011 ja joogaopettajaksi 2013. Fysioterapian alueella olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan, jossa työn painopiste on kokonaisvaltaisessa kehontuntemusta ja hallintaa sekä autonomisen hermoston tasapainoista toimintaa edistävässä kehollisessa työskentelyssä.

Integral Yoga Hatha® I ja II tasojen -opettajana olen lisäkouluttautunut mm. stressin hallinnan menetelmiin ja esteettömään joogaan.  Taustallani minulla on noin 15 vuoden oma joogaharjoittelukokemus, jonka sisään mahtuu useampien joogan eri haarojen ja suuntausten omakohtaista tutkistelua.

Ohjauksessani hyödynnän monipuolisesti tietoa ja kokemustani sekä fysioterapian että joogatieteen alueilta. Päivitän myös osaamistani säännöllisesti syventävillä lisä- ja täydennyskoulutuksilla. Ohjaajana minulle on tärkeätä, että jokainen harjoittelija oppii työskentelemään kehonsa kanssa turvallisesti ja omista yksilöllistä lähtökohdistaan käsin. Tavoitteena on harjoittelijan oman havainnointikyvyn ja kehotietoisuuden asteittaisen lisääntymisen kautta myös harjoitusten siirtovaikutus harjoittelijan arkeen.

Jouni Hallikainen, joogaopettaja

Jouni Hallikainen - joogaopettaja

Olen alun perin helsinkiläinen joogaopettaja, joka nyttemmin jo lähes viisikymppisenä on vetäytynyt maaseudun rauhaan voidakseen paŕemmin keskittyä oleelliseen. Sitä oleellista elämässäni edustavat jooga ja sen opettaminen, kaikenlainen luovuus ja kulttuuri, lepo ja terveys, rakkaus, onnellisuus – sekä hyvinvoinnin levittäminen. Haluan jakaa Yin-jooga rennon lempeää ilosanomaa ja sitä myöten yleistä hyvinvointia kanssaeläjieni keskuudessa.

Oma varsinainen joogapolkuni alkoi meditaation löytämisestä, joka myöhemmin lempeästi mutta väistämättä johdatti minut asanaharjoittelun pariin. Ensimmäinen varsinainen joogatuntini taisi olla Veikko Tarvaisen ohjaama äijäjooga. Sen jälkeen olen kolunnut sekäoppilaana että opettajana mahdollisimman laajalla skaalalla joogan eri perimälinjoja je tyylisuuntia – astangasta vinyasa flown sekä hot-joogan kautta lempeille hatha- ja slowyoga-tunneille.

Omien opettajaopintojeni ensimmäiset viralliset koulutukset kävin pääasiassa Yoga Nordicilla Helsingissä, jossa opiskelujeni pääpainopisteet olivat hathajoogan perusteissa. Yinjoogassa, hot-joogassa sekä erilaisissa avustamisissa ja variaatioissa. Ensimmäisen Yin-kosketuksen jälkeen aloitin välittömästi kiihkeän opiskelun aiheesta. Yin-jooga tuli hyvin pian osaksi jokapäiväistä joogarutiiniani ja opetusrepertuaariani. Nykyään opetan yin-joogaa eri maisa ja kaupungeissa, ollut oppilaana lukemattomilla tunneilla ja koulutuksissa sekä omatoimisesti opiskellut ja kirjoittanut aiheesta lähes päivittäin ja usean vuoden ajan.

Uskon vakaasti Yin-jooga edistävän niin jokaisen yksilön kuin lopulta koko yhteisömme etua. Näen, että Yin-jooga tarjoaa paljon kaivattua rauhaa, kokonaisvaltaista rentoutta, fyysistä hyvinvointia ja akkuja lataavaa pysähtymistä tämän ahdistavan aikakautemme keskelle.

Esittelyteksti Jouni Hallikaisen kirjasta Yin-jooga – Olemisen taito (2019)

Mikko Seppinen, astangajoogaopettaja

From an early age, I have approached life through the lens of self-exploration. I’ve always been more curious than competitive, and often found it easier to test boundaries than to fit into most social constraints.

From a young age, my interests shifted from toys and games to philosophies, science and religions. Fast forward several years later, but before the Internet was mainstream, I stumbled upon magazine and newspaper articles talking about yoga. These encounters, quite simply, changed my life.

I stopped running marathons and in 2000, I started to show up every day on my yoga mat. After some years of building up a career as a journalist, I became a PR consultant, and eventually found a quiet(er) spot in my head that I learned to trust. My yoga practice became a home where I could be myself, and I became hungry for more.

“Buried deep within you, there is something that has never been nurtured: the potential to make yourself a better man. And that is what it is to be human. To make yourself more than you are.”

— Captain Jean-Luc Picard, Star Trek USS Enterprise-D & Enterprise-E

In 2002 I began a 6-year apprenticeship under the guidance of Petri Räisänen and other teachers of Ashtanga Yoga Helsinki, and in that year, took my first of many pilgrimages to India with my long time teacher, Lino Miele. In 2003, I began an annual pilgrimage to Mysore, India to study Ashtanga Yoga, codified and popularized by K. Pattabhi Jois, along with his grandson and daughter, Sharath and Saraswati Jois.  Ten visits and nearly ten years later I received Level 2 teaching authorization from KPJ Ashtanga Yoga Institute.

I began teaching in Copenhagen, Denmark in 2008, and in that year, commenced in-depth  study of pranayama in Kavalyadham lineage with Paul Dallaghan, Sri OP Tiwari and later Sudhir Tiwari. Since 2010 I have been teaching classes, workshops and retreats internationally in Europe, Asia, and Africa. In 2012, I became the owner and director of Mysore Yoga CPH, a dedicated Ashtanga yoga shala in Copenhagen. After six years I left the teaching responsibility, but remain as a mentor and visiting teacher.

Throughout the past two decades I have met thousands of individuals and have observed and explored the human mind for countless hours. I have gained and lost hopes, money, health, people and love. Through the experience of all that, I found healing and glimpses of deeper understanding.

I’m passionate about sharing the techniques and philosophy which I work to live by as I’ve seen it transform not only myself, but others, too.

I hold a degree in Sociology, Social Psychology and Journalism. Off the mat I’m a photographer, father and Star Trek fan.

www.mikkoseppinen.com
https://fi-fi.facebook.com/mikkoseppinenyoga/

Anouk Hummel, yinjoogaopettaja

Anouk is a certified Yin Yoga teacher from Amsterdam, The Netherlands. Nowadays she is based in Helsinki and teaches yoga at Helsingin Astanga Joogakoulu. She is passionate about Yin Yoga and devoted to sharing the teachings from Paul Grilley with as many souls as possible.

She completed her Yin Yoga & Chakra Study teacher training (RYT 200) in Amsterdam with Anat Geiger, Johan Noorloos and Marcel van de Vis Heil. To deepen her knowledge of the functional anatomy in Yin Yoga, she soon after completed her Yin Yoga & Anatomy Immersion (RYT 100) with José de Groot. Her teachers Anat and José have been senior assistants of Paul and Suzee Grilley for many years now.

In her yoga classes she wishes to show people that yoga does not need to be fuzzy nor complicated, but that yoga practice offers something to everyone and that with regular practice it can give you a more beautiful, richer and more balanced life. Anouk teaches in a manner that is open and accessible to everyone; beginners and more advanced yogis. Her classes are marked by softness, a lot of individual care and attention and sufficient space to explore and push your physical as well as mental boundaries in a very gentle way.

With her Yin Yoga classes Anouk hopes to give her students inspiration and courage to bring the principles of Yin Yoga off the mat and into real life, as that is where our real yoga practice begins.

Anouk also works as a Life Coach, Yoga Therapist, Reiki Healer and Chakra Reader from her company Soulfuel Your Life –

www.soulfuelyourlife.com

https://www.facebook.com/soulfuelyourlife/

Carita Ahonen, astangajoogaopettaja

” Carita Ahonen kuuluu Suomen arvostetuimpiin astanga-joogaopettajiin.” (Ananda-lehti kevät 2019)

Carita Ahonen astanga-joogaopettaja

Tutustuin astangajoogaan ensi kertaa 2000-luvun alussa. Aloitin päivittäisen harjoittelun Astangasalilla v. 2007. Tein ensimmäisen matkani Mysoreen opettajani Sharath Joisin luokse v. 2009 ja siitä lähtien olen käynyt vuosittain Mysoressa hänen opissaan. Sain II-tason opetusluvan Sharathjilta vuonna 2012, jonka jälkeen olen opettanut astangaa joogasaleilla sekä erilaisilla kursseilla ja retriiteillä Suomessa ja ulkomailla.

Opetuksessani seuraan perinteistä Sri Pattabhi Joisin opetuslinjaa ja keskityn vinyasaan eli liikkeen ja hengityksen yhditämiseen sekä hyvän balanssin löytämiseen voiman ja notkeuden välillä. Jokainen oppilas on yksilöllinen, eikä samoja neuvoja voi soveltaa kaikkiin. On löydettävä oma tapa tehdä joogaa, mikä sopii juuri tähän elämäntilanteeseen ja antaa parhaat mahdolliset hyödyt oppilaalle.

Jooga on intohimoni ja se näkyy opetuksessa. Pidän ihmisistä ja haluan antaa heille onnistumisen iloa ja kannustaa heitä ylittämään itsensä. Olen itse saanut tästä joogametodista paljon hyötyä elämääni ja tahdon jakaa sitä eteenpäin!

Carita Ahonen

www.caritashtanga.fi
https://www.instagram.com/caritashtanga/

Päivi Röppänen, joogaohjaaja, fysioterapeutti

Valmistuin fysioterapeutiksi 2002. Niillä main aloitin myös astangajoogan, päätyen ohjaajaksi 2008. Joogan myötä kiinnostuin liikkeen sensoriikan ja kehomieliyhteyden tietoisesta aistimisesta ja somaattisista menetelmistä.

Somatiikassa itseäni kiehtoo ”vähemmän on enemmän” -ajatus: kokonaisvaltaisen voiman, kapasiteetin ja luovuuden lisääminen keskittymisen, herkkyyden ja kuuntelevuuden myötä.

Astangan rinnalla käyn kiinnostukseni tiimolta täydennyskoulutuksissa, kuten Tanssin ja somatiikan koulutusohjelma 2014-2015, Somatic Fysio 2016-2017 (hoito ja harjoitus faskianäkökulmasta), Asahi -ohjaajakoulutus 2018, PhysioPilates -ohjaajakoulutus 2019.

Joogaharjoituksessa eri menetelmien (ja elämän 🙂 sisältöjä voi tutkia, kokea ja solullistaa aina uusin tavoin – vaikka asanasarja pysyykin näennäisesti samana.