KURSSIT

SYKSYN ASTANGA ALOITUSKURSSIT

ELOKUU
ILTAKURSSI 20.8.-10.9.
Tiistai-iltaisin (4 kertaa)
19:45-21:00
SYYSKUU
VIIKONLOPPUKURSSI 7.-8.9.
Lauantai ja sunnuntai
14:00-16:15
LOKAKUU
ILTAKURSSI 1.-22.10.
Tiistai-iltaisin (4 kertaa)
19:45-21:00
MARRASKUU
ILTAKURSSI 5.-26.11.
Tiistai-iltaisin (4 kertaa)
19:45-21:00

VIIKONLOPPUKURSSI 23.-24.11.
Lauantai ja sunnuntai
14:00-16:15

Kurssihinta 100 / 80 €

Hinta sisältää kuukausikortin, joka on voimassa 1kk ajan kurssin päättymisen jälkeen. Kuukausikortilla voi käydä vapaasti kaikilla Joogapaikan tunneilla.

 


LOKAKUU

KEHON JA MIELEN HYVINVOINTI

Merja Koskensalo

1. osuus keskiviikkoisin 4.9.-23.10. (5 kertaa)
2. osuus keskiviikkoisin 6.11.-4.12. (5 kertaa)

Merja Koskensalo, Kehon ja mielen hyvinvointi

KEHON JA MIELEN HYVINVOINTI -KURSSIKOKONAISUUDET

Fysioterapeutti, joogaopettaja Merja Koskensalo ohjaa kaksi erillistä kurssikokonaisuutta syksyn 2019 aikana.

Kurssihinta 35 € / kerta

Ensimmäisessä osuudessa keskitytään kehon monipuoliseen hyvinvointiin, toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen.

Toinen osuus koostuu yhteensä viidestä pitkästä harjoituksesta, joiden aikana tutustutaan erilaisiin autonomisen hermoston toimintaa tasapainottaviin, kehon ja mielen rentoutta ja joustavaa palautumista edistäviin havainnointi-, hengitys-, liike- ja rentoutumisharjoituksiin.

YLEISIÄ OHJEITA KURSSILLE

Kaikki harjoituksissa tarvittavat apuvälineet löytyvät paikan päältä. Otathan mukaasi mahdollisimmat mukavat, lämpimät ja joustavat vaatteet. Jos tahdot kirjata harjoituksia muistiin itsellesi, ota mukaasi myös omat muistiinpanovälineet.

4. VAPAA NISKA & KEVYET HARTIAT

Keskiviikko 23.10. klo 19.30-21.00

Merja Koskensalo, Vapaa niska & kevyet hartiat

Niska- ja hartia-alueen hyvinvointi heijastuu kehoomme aina kantapäihin ja varpaisiin saakka. Myös alueen kireydet ja jännitykset voivat siten näkyä ja tuntua kehossa paitsi paikallisena kipuna, myös esimerkiksi päänsärkynä, hengitysliikkeen rajoittuneisuutena, erilaisina ryhdin muutoksina tai alaselässä tuntuvina kipu- ja liikeoireina.

Työpajassa tutustutaan erilaisiin niskahartia-alueen lihasjännityksiä ennalta-ehkäiseviin ja vapauttaviin harjoituksiin, opetellaan rentouttamaan, vahvistamaan ja turvallisesti venyttämään alueen lihaksia sekä toisaalta tunnistamaan ja hallitsemaan kaularangan, pään ja silmien asentoa ja liikettä niin, että turhia jännityksiä ja kipuja olisi mahdollista arjessa ja esimerkiksi joogan asanaharjoituksessa välttää.

Työpaja on erityisen hyödyllinen etenkin istumatyötä tekeville, mutta yhtä hyvin myös kaikille muille niska- ja hartia-alueensa hyvinvoinnista ja huollosta kiinnostuneille.

Yksittäisen kurssiosuuden hinta on 35 €.

Ilmoittautumiset:
hanna (at) joogapaikka.fi

 


YIN YOGA WORKSHOP ANOUK

Anouk Hummel
Lauantai 26.10. klo 14.00-17.00

YIN YOGA WORKSHOP - ANOUK, Joogapaikka, Tampere

YINJOOGA-KURSSI ANOUK

Anouk on hollantilainen, nykyisin Helsingissä työskentelevä joogaopettaja. Tässä yinjooga-työpajassa hän johdattaa syvällisesti yinjoogan rauhoittavaan ja tasapainottavaan maailmaan. 

Kurssi sopii kaikille yinjoogasta kiinnostuneille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Opetuskielenä on englanti.

Kurssihinta: 40 €

Ilmoittautumiset: hanna (at) joogapaikka.fi

YIN YOGA & THE ENERGY SYSTEM WORKSHOP

During this Yin Yoga Workshop Anouk will take you into the world of Yin Yoga; a calm, balancing and profound practice. During this workshop you will get a better understanding of the energetic effects and benefits of Yin Yoga practice.

After an introduction of the Taoist principles that Yin Yoga is based upon, the Chinese Five Element Theory and the Meridian System, Anouk will guide you into a nice long and very relaxing and smoothing Yin Yoga practice.

This workshop is suitable for everyone who is interested in Yin Yoga; for all levels of practitioners – beginners also welcome! (teaching in English)

ABOUT ANOUK

Anouk is a certified Yin Yoga teacher from Amsterdam, The Netherlands. Nowadays she is based in Helsinki and teaches yoga at Helsingin Astanga Joogakoulu. She is passionate about Yin Yoga and devoted to sharing the teachings from Paul Grilley with as many souls as possible.

She completed her Yin Yoga & Chakra Study teacher training (RYT 200) in Amsterdam with Anat Geiger, Johan Noorloos and Marcel van de Vis Heil. To deepen her knowledge of the functional anatomy in Yin Yoga, she soon after completed her Yin Yoga & Anatomy Immersion (RYT 100) with José de Groot. Her teachers Anat and José have been senior assistants of Paul and Suzee Grilley for many years now.

In her yoga classes she wishes to show people that yoga does not need to be fuzzy nor complicated, but that yoga practice offers something to everyone and that with regular practice it can give you a more beautiful, richer and more balanced life. Anouk teaches in a manner that is open and accessible to everyone; beginners and more advanced yogis. Her classes are marked by softness, a lot of individual care and attention and sufficient space to explore and push your physical as well as mental boundaries in a very gentle way.

With her Yin Yoga classes Anouk hopes to give her students inspiration and courage to bring the principles of Yin Yoga off the mat and into real life, as that is where our real yoga practice begins.

Anouk also works as a Life Coach, Yoga Therapist, Reiki Healer and Chakra Reader from her company Soulfuel Your Life – www.soulfuelyourlife.com.

 


MARRASKUU

LEVOLLINEN KEHO & MIELI

Merja Koskensalo

Keskiviikkoisin 6.11.-4.12. (5 kertaa) klo 19.30-21.00

Merja Koskensalo, Levollinen keho & mieli

KURSSIN SISÄLTÖ

Levollinen keho & mieli – kurssi koostuu yhteensä viidestä pitkästä harjoituksesta, joiden aikana tutustutaan erilaisiin autonomisen hermoston toimintaa tasapainottaviin, kehon ja mielen rentoutta ja joustavaa palautumista edistäviin havainnointi-, hengitys-, liike- ja rentoutumisharjoituksiin.

KURSSIAIKATAULU
Ke 6.11.19.30-21.00
Ke 13.11.19.30-21.00
Ke 20.11.19.30-21.00
Ke 27.11.19.30-21.00
Ke 4.12.19.30-21.00

Vaihtuvissa elämäntilanteissa levon ja aktiivisuuden tasapaino saattaa toisinaan hetkellisesti ja ohimenevästi häiriintyä. Joskus pitkään yliaktiivisesti toimineen sympaattisen eli ns. stressihermoston toiminnan rauhoittaminen edellyttää kuitenkin myös tietoista pysähtymistä ja huomion aktiivista suuntaamista omaan kehossa ja mielessä olemisen tapaan.

Yksinkertaisten ja konkreettisten liike-, hengitys- ja läsnäoloharjoitusten avulla haitallista stressiä ja etenkin sen pitkittymistä on toisaalta mahdollista oppia myös ennalta ehkäisemään ajoissa.

KURSSIN HARJOITUKSET

Harjoitukset perustuvat fysioterapia- ja joogatieteeseen. Ne edistävät keskeisesti kykyä havainnoida ja tunnistaa omaa sisäistä puhetta ja kehon viestejä, tunnistaa ja rentouttaa kehon ylimääräisiä jännityksiä sekä keskittää ja rauhoittaa mieltä läsnäolevaan hetkeen. Parasympaattista hermostoa aktivoivilla kehollisilla harjoituksilla on myös todettua unen saantia sekä kroonistuneen kivun hallintaa edistävää vaikutusta.

KURSSI SOVELTUU KAIKILLE

Kurssi soveltuu kaikille stressinhallinnan kehollisista menetelmistä kiinnostuneille sekä tietoista lepoa ja pysähtymistä arjessansa kaipaaville. Ohjauskertojen sisältö vaihtelee jonkin verran ja monet harjoituksista myös rakentuvat osittain edellisille. Täyden hyödyn saamiseksi ja oman oppimiskokemuksen syventämiseksi, osallistuminen kaikille viidelle ohjauskerralle on suositeltavaa.

Työpajojen ohjaajana toimii fysioterapeutti ja joogaopettaja Merja Koskensalo. Merja on erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan ja joogan ohjauksessa lisäkouluttautunut mm. stressin hallinnan ja esteettömän joogan menetelmiin.

Lisätietoa Merjasta Artikkelit-sivulla

Kurssihinta: 150 € (5 kertaa)

Voit osallistua myös yksittäisille osuuksille a’ 35 €.

Ilmoittautumiset:
hanna (at) joogapaikka.fi

TAMMIKUU 2020

JOOGAOPETTAJAKOULUTUS – RYT 100

Tampereella 29.2.2020 – 1.11.2020

  • Janne Kontala
  • Jani Jaatinen
  • Emma Paukku

 

Joogaopettajakoulutus RYT 100, Joogapaikka Tampere

Koulutuksen opintomäärän voi käyttää osana RYT 500 pakettia.

Päivämäärät:

LA-SU22.-23.2.2020Janne Kontala
LA-SU18.-19.4.2020Emma Paukku
TO-SU25.-28.6.2020
4 päivää!
Jani Jaatinen
LA-SU29.-30.8.2020Janne Kontala
LA-SU31.10.-1.11.2020Janne Kontala

 

Sisältö:

  • asanaharjoituksen linjaus ja hengityksen käyttö
  • pääasialliset bandhat asanaharjoituksessa
  • pranayaman perusteet
  • joogan anatomia ja fysiologia opettajille
  • joogafilosofian temaattinen yleiskatsaus

LISÄTIETOJA KOULUTUKSEN SISÄLLÖSTÄ TULOSSA LÄHIAIKOINA

Koulutuksen hinta:  1550 € (maksu viimeistään 14.2.2020)

!! Early bird -hinta:  1400 € (maksu viimeistään 19.1.2020)

Ilmoittautumisen yhteydessä maksa varausmaksu 450 € Joogapaikan tilille ja varmista paikkasi koulutuksessa. Saadaksesi Early Bird -edun, maksa loppusumma 950 € viimeistään 19.1.2020.

Ilmoittautumiset:
hanna (at) joogapaikka.fi

Pankkiyhteys:
Nordea FI15 1783 3000 0216 88 / Joogapaikka Hanna Merta

Voit osallistua myös yksittäisiin viikonloppuihin:

  • koulutus la-su: 300 €
  • koulutus to-su: 450 €

Huom! Varausmaksu palautetaan vain jos koulutus peruuntuu järjestäjän toimesta (force majeure) tai lääkärintodistuksella osoitettu syy estää koulutukseen osallistumisen.

 


JUTTA AALLON ANATOMIAKOULUTUKSET

SI-NIVEL JA JOOGA
La 25.1.2020
klo 12.00-16.00

Jutta Aalto SI-nivel ja jooga, Joogapaikka Tampere 2020

SI-nivel tai suomeksi ristiluu-suoliluunivel on pinta-alaltaan suuri tasonivel ristiluun ja lonkkaluun välillä. Tämä nivel on luonnostaan tukeva ja suhteellisen liikkumaton. SI-nivel voi ärtyä mikäli liikettä kohdistuu niveleen joko liikaa tai jos siinä on liikerajoitus eli nivel ei pääse kunnolla liikkumaan. SI-nivelen alueeseen vaikuttaa suuresti keskivartalon sekä lonkan lihasten tasapaino. Tule luennolle oppimaan miten voit itse vaikuttaa SI-nivelen alueeseen sekä joogan näkökulmasta että erilaisilla lihaksia tasapainottavilla harjoitteilla.

Kurssisisältö

  • Mikä on SI-nivel, miksi se voi kipeytyä ja mitkä ovat tyypilliset kipusäteilyalueet?
  • Mitkä ovat keskeisimmät asiat, mitä tulisi huomioida joogaharjoituksessa SI-nivelen kannalta?
  • Harjoitteita SI-nivelen alueelle sekä liikkuvuuden että stabiliteetin näkökannalta!

Hinta: Early bird 15.12. asti 95€, sen jälkeen 115€ (sis.alv 24%)

Ilmoittautumiset: hanna (at) joogapaikka.fi

 


 

YLILIIKKUVUUS JA JOOGA
La 4.4.2020
klo 12.00-16.00

Jutta Aalto Yliliikkuvuus ja jooga, Joogapaikka Tampere 2020

Kurssisältö

  • Mitä yliliikkuvuus on ja mistä se johtuu?
  • Yliliikkuvuuden testaaminen ja havainnointi
  • Mitkä ovat keskeisimmät asiat mitä tulisi huomioida yliliikkuvan joogaharjoituksessa?
  • Joogaa tukevia kehotietoisuus- ja voimaharjoitteita!

Miten kehität omaa joogaharjoitustasi kehotyyppiäsi tukevaksi ja kuinka huomioit yliliikkuvat oppilaat joogaopetustilanteissa?

Monissa joogan asanoissa ylitetään kehon normaalit liikelaajuudet. Kehon yliliikkuvuus voi olla etu liikkuvuutta vaativien asanoiden tekemiseen, mutta siihen sisältyy myös hallitsemattoman liikkeen riski, joka voi altistaa esimerkiksi rasitusvammoille.

Hinta: Early bird 1.3.2020 asti 95€, sen jälkeen 115€ (sis.alv 24%)

Ilmoittautumiset: hanna (at) joogapaikka.fi

 


 

ALILIIKKUVUUS JA JOOGA
La 25.4.2020
klo 12.00-16.00

Jutta Aalto Aliliikkuvuus ja jooga, Joogapaikka Tampere 2020

Kurssisältö

  • Mitä aliliikkuvuus on ja mistä se johtuu?
  • Miten aliliikkuvuus testataan ja havainnoidaan
  • Mitkä ovat keskeisimmät asiat mitä tulisi huomioda aliliikkuvan joogaharjoituksessa?
  • Liikkuvuutta edistäviä harjoitteita!

Miten kehität omaa joogaharjoitustasi kehotyyppiäsi tukevaksi ja kuinka huomioit aliliikkuvat oppilaat joogaopetustilanteissa?

Monissa joogan asanoissa ylitetään kehon normaalit liikelaajuudet. Aliliikkuvalle eli poikkeuksellisen jäykälle osa asanoista saattaa vaikuttaa sulalta mahdottomuudelta. Miten kehittää omaa liikkuvuutta niin että keho säilyy tasapainossa eikä esimerkiksi alaselkä joudu ylivenyttymään jäykkien takareisien kustannuksella?

Hinta: Early bird 15.3.2020 asti 95€, sen jälkeen 115€ (sis.alv 24%)

Ilmoittautumiset: hanna (at) joogapaikka.fi

Lisätietoja Kurssit-sivulla

Jutan sivut löytyvät täältä: jutta.aalto.fi