Jooga – mielen rauhoittaja

Hetki itsensä kanssa – Hanna Merta joogaaJouluna 2007 Aamulehden toimittaja haastatteli minua juttuunsa Hetki itsensä kanssa arjen keskellä. Silloin kerroin, että joogaaminen on parhaimmillaan olotila, jossa mieli rauhoittuu ja aistit pysyvät valppaina. Joogan avulla voit elää hetkessä ja luottaa siihen, että elämä kantaa.

Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin ajattelen hyvin samalla tavalla. Paljon on tapahtunut näiden vuosien aikana. Jätin vakituisen työni opetusalalla ja aloitin joogaohjaamisen Tampereen Astangajoogakoululla. Joogahistoriani aikana olen käynyt lukuisilla joogakursseilla, koulutuksissa ja retriiteillä. Aloitin astangajoogalla vuonna 2003. Sen jälkeen mukaan on tullut myös yin- ja slowjoogaa.

Työtä, opiskelua ja arjen hallintaa

Joogan merkitys mielen rauhoittajana korostui, kun samanaikaisesti olin töissä, opiskelin, ohjasin joogaa, tein omaa joogaharjoitustani sekä pyöritin perheen arkea.

Opiskelin myös HAMK:ssa vuosina 2008-2012 ohjaustoiminnan artenomiksi AMK, pääaineenani terapeuttinen ohjaustoiminta. Lopputyöni aiheena oli joogaohjaus ja raskausajan jooga.

Manju Joisin joogaopettajakoulutus heinäkuussa 2014 Raumalla.

Viimeisin suorittamani koulutusjakso on Janne Kontalan ja Emma Silventoisen joogaopettajakoulutus 2015-2017 (Yoga alliance, 200).

Joogapaikka

Syksyllä 2016 hyppäsin tuntemattomaan perustamalla oman toiminimen JOOGAPAIKKA Hanna Merta.

Loppukesällä 2017 löysin sopivan liiketilan joogasalille Kalevasta, Teiskontieltä. Sali avataan lokakuun alkupuolella.

Tule joogaamaan itsellesi hyvää oloa ja mieltä.

– Hanna

Hanna Merta joogaa Pyynikin kallioilla