Jooga – mielen rauhoittaja

Hetki itsensä kanssa – Hanna Merta joogaaJouluna 2007 Aamulehden toimittaja haastatteli minua juttuunsa Hetki itsensä kanssa arjen keskellä. Silloin kerroin, että joogaaminen on parhaimmillaan olotila, jossa mieli rauhoittuu ja aistit pysyvät valppaina. Joogan avulla voit elää hetkessä ja luottaa siihen, että elämä kantaa.

Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin ajattelen hyvin samalla tavalla. Paljon on tapahtunut näiden vuosien aikana. Jätin vakituisen työni opetusalalla ja aloitin joogaohjaamisen Tampereen Astangajoogakoululla. Joogahistoriani aikana olen käynyt lukuisilla joogakursseilla, koulutuksissa ja retriiteillä. Aloitin astangajoogalla vuonna 2003. Sen jälkeen mukaan on tullut myös yin- ja slow/flowjooga, lempeä iltajooga sekä kehonhuolto.

Työtä, opiskelua ja arjen hallintaa

Joogan merkitys mielen rauhoittajana korostui, kun samanaikaisesti olin töissä, opiskelin, ohjasin joogaa, tein omaa joogaharjoitustani sekä pyöritin perheen arkea.

Opiskelin myös HAMK:ssa vuosina 2008-2012 ohjaustoiminnan artenomiksi AMK, pääaineenani terapeuttinen ohjaustoiminta. Lopputyöni aiheena oli joogaohjaus ja raskausajan jooga.

Joogakoulutukseni

  • Astangajoogaopettaja 2014, Manju Jois
  •  Joogaopettaja 2015-2017, RYT200 (Yoga alliance)
    Janne Kontala ja Emma Paukku
  • Jooga-anatomia & kehotietoisuus 2019, Jutta Aalto
  • Yinjoogaopettaja 2109, Mia Jokiniva, Taina Alakulppi

Sekä useita eri opettajien retriittejä ja kursseja Suomessa ja ulkomailla.

Joogapaikka

Syksyllä 2016 hyppäsin tuntemattomaan perustamalla oman toiminimen JOOGAPAIKKA Hanna Merta. Loppukesällä 2017 löysin sopivan liiketilan joogasalille Kalevasta, Teiskontieltä. Remontoitu joogasali avattiin lokakuun alkupuolella.

Tule joogaamaan itsellesi hyvää oloa ja mieltä.

– Hanna

Hanna Merta joogaa Pyynikin kallioilla