Carita Ahonen, astanga-joogaopettaja

” Carita Ahonen kuuluu Suomen arvostetuimpiin astanga-joogaopettajiin.” (Ananda-lehti kevät 2019)

Carita Ahonen astanga-joogaopettajaTutustuin astangajoogaan ensi kertaa 2000-luvun alussa. Aloitin päivittäisen harjoittelun Astangasalilla v. 2007. Tein ensimmäisen matkani Mysoreen opettajani Sharath Joisin luokse v. 2009 ja siitä lähtien olen käynyt vuosittain Mysoressa hänen opissaan. Sain II-tason opetusluvan Sharathjilta vuonna 2012, jonka jälkeen olen opettanut astangaa joogasaleilla sekä erilaisilla kursseilla ja retriiteillä Suomessa ja ulkomailla.

Opetuksessani seuraan perinteistä Sri Pattabhi Joisin opetuslinjaa ja keskityn vinyasaan eli liikkeen ja hengityksen yhditämiseen sekä hyvän balanssin löytämiseen voiman ja notkeuden välillä. Jokainen oppilas on yksilöllinen, eikä samoja neuvoja voi soveltaa kaikkiin. On löydettävä oma tapa tehdä joogaa, mikä sopii juuri tähän elämäntilanteeseen ja antaa parhaat mahdolliset hyödyt oppilaalle.

Jooga on intohimoni ja se näkyy opetuksessa. Pidän ihmisistä ja haluan antaa heille onnistumisen iloa ja kannustaa heitä ylittämään itsensä. Olen itse saanut tästä joogametodista paljon hyötyä elämääni ja tahdon jakaa sitä eteenpäin!

Carita Ahonen

www.caritashtanga.fi
https://www.instagram.com/caritashtanga/

Carita Ahonen astanga-joogaopettaja